Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.



En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?



divendres, 16 d’abril del 2010

La il·lustració de la setmana: Madre Chillona de Jutta Bauer

L’il•lustradora alemanya Jutta Bauer ha estat guardonada amb el premi Hans Christian Andersen de 2010 que convoca l’IBBY, Organització Internacional para el Llibre Juvenil. L'anunci de la concessió del premis s'ha realitzat dins del marc de la Fira Internacional del Llibre Infantil de Bolònia que s’està celebrant aquesta última setmana de març.

El Premi Hans Christian Andersen és el guardó internacional més prestigiós que reconeix l’obra dels autors i dels il•lustradors de llibres infantils. Jutta Bauer ha estat reconeguda com “una poderosa narradora que barreja la vida real i la llegenda en les seves il•lustracions”

Les il•lustracions de Jutta Bauer són tècnicament fresques, senzilles de traç, però molt expressives. Rere cada imatge hi ha molt d’enginy perquè l’autora utilitza constantment metàfores visuals que tenen la capacitat de reforçar el missatge textual (fins i tot, de vegades no n’hi ha).


Les imatges que us presentem pertanyen a l'obra Madrechillona, un llibre totalment recomanable que va ser mereixidor, a Alemanya, del premi al millor llibre infantil de 2001.

A la Biblioteca Pública de Banyoles trobareu força obres de la Jutta Baier. Us en citem algunes:



El àngel del abuelo. Lóguez, 2007. I1 EXPERÌENCIES

Así empezo todo: 34 historias sobre el origen del mundo. Anaya, 2007. I HORA DEL CONTE

Madrechillona. Lóguez, 2007. I EMOCIONS

Per què vivim als afores de la ciutat. Tàndem, 2008. I2 STA

La reina de los colores. Lóguez, 2008. I1 EMOCIONS

Sencillamente tú. Lóguez, 2007. I1 VALORS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada