Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.



En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?



diumenge, 25 d’abril del 2010

Cartell de la 41 Fira del Llibre de València

Autora: Raquel Catalina

Aquest és el cartell de la Fira del Llibre de València que s'ha celebrat recentment. És un cartell sorprenent i impactant perquè apel·la de manera ben directa el lector.

La imatge recorda una d'aquelles capses que amaguen en el seu interior un ninot amb una molla, quan la tapa s'obre, surt projectat, i sorpren l'incaut o la incauta que l'ha obert.

El cartell també crida l'atenció perquè presenta un joc dinàmic entre els dos protagonistes: la noia i el llibre. Per una banda, la noia subjecta el llibre i, de l'interior d'aquest, sorgeix una mà que l'assenyala (tot tocant-li la punta del nas) Aquest efecte de retorn l'autora li dona un toc d'humor al cartell, al mateix temps que tanca el cercle visual: noia-llibre-noia.

Des de la Biblioteca felicitem l'autora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada