Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.



En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?



dilluns, 22 de març del 2010

La il·lustració de la setmana: Quint Buchholz

Quint Buchholz

En Quint Buchholz és un d’aquells il•lustradors que té una obra tan personal que, quan veus una il•lustració seva al vol, saps de seguida, que ell n’és l’autor.
Creador de mons suggerents, de vegades onírics, però sempre originals i sorprenents és un artista que mai no deixa indiferent.
Podreu trobar les seves il·lustracions, tant en llibres adreçats al públic infantil com en obres per al públic adult. Només cal, això sí, practicar una lectura de les seves imatges atenta i intel•ligent per trobar-hi tot l’enginy i la força que en Buchholz transmet.
Les seves il•lustracions de format realista -però sovint conceptualment surrealistes- sembla que estiguin embolcallades d’una atmosfera especial, com si entre el lector i l’obra gràfica, existís una connexió íntima i única.



A la Biblioteca trobareu diferents obres d’aquest autor, us esmentem algunes:

Duerme bien pequeño oso. Lóguez, 2002  I2 BUC
El libro de los libros. Lumen, 1998  028 BUC
Nero Corleone. Lumen, 1998  I3 HEI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada