Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.



En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?



divendres, 26 de febrer del 2010

La il·lustració de la setmana: Oda a un estel d'Elena Odriozola


Us mostrem la coberta del llibre Oda a un estel (català) i Oda a una estrella (castellà), un poema de Pablo Neruda il·lustrat per l'Elena Odriozola i editat per Libros del Zorro Rojo.

La imatge que avui presentem no mostra una estrella. La il·lustradora tan sols ens la suggereix a través de les persones que aixequen el cap cap al cel. Què miren? En realitat, poden ser moltes coses, però el títol de l'obra ens treurà de l'entrellat. Una combinació perfecta entre text i imatge.

Per altra banda, en mostrar-nos tota una sèrie de personatges que miren el cel, la il·lustradora fa referència a la influència que l'estrella pot tenir sobre elles (i fins i tot sobre les flors). A més a més, les diferents actituds dels personatges ens permeten endevinar quelcom sobre la seva personalitat. 

Una obre suggeridora i delicada perfectament equilibrada entre text i il·lustració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada